Aanbod voor (hoog)begaafden

Plusaanbod op de Hobbitburcht 

Op de Hobbitburcht zitten leerlingen die op hun eigen niveau uitgedaagd moeten worden. Deze leerlingen laten over het algemeen een hoge score zien op de Cito-toetsen en methodetoetsen. Om aan de behoeften van deze leerlingen tegemoet te komen, werken we op de Hobbitburcht met werkkaarten voor taal, rekenen en creatieve verwerking. Op deze werkkaarten staan materialen beschreven die ingezet kunnen worden in een klassikale setting. Hierbij kan gedacht worden aan plustaken bij rekenen, een leeskraker bij taal of een creatieve schrijfopdracht. 

In sommige gevallen komt het voor dat het klassikale aanbod en het aanbod vanuit de werkkaarten niet voldoende opbrengsten bieden voor de leerling. Op de Hobbitburcht bieden we op beide locaties flexmomenten aan. Leerlingen worden buiten de klas begeleid door een leerkracht en krijgen het leeraanbod waar in de klas niet altijd aan kan worden voldaan. Tijdens de flexmomenten wordt een beroep gedaan op het creatieve denkvermogen van de leerling. Daarnaast wordt er gewerkt aan een growth mindset, het leren leren en het versterken van executieve functies en het projectmatig onderwijs waarbij een beroep wordt gedaan op de hogere denkordes zoals omschreven in de Taxonomie van Bloom. 


 

Informatie voor nieuwe ouders

Bent u benieuwd naar onze school? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Locatie Batenstein Op basis van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is er in schooljaar 2024-2025 geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 3, 4, 5 en 8.

Locatie Havixhorst Op basis van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is er in schooljaar 2024-2025 geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 2-3, 3-4 en 7-8.  In groep 5-6 is alleen plaats als er geen extra ondersteuning nodig is.