Gymrooster

Gymles door vakleerkracht
Op De Hobbitburcht krijgen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles van een vakleerkracht. Op locatie Batenstein wordt er op woensdag en vrijdag gegymd; op locatie Havixhorst op dinsdag en woensdag.

Aandachtspunten gymles
Gymschoenen aan
Er zijn twee redenen waarom het dragen van gymschoenen erg belangrijk is. Ten eerste is het veel hygiënischer dan gymmen op blote voeten. Ten tweede is het belangrijk dat de voeten bij bepaalde bewegingsactiviteiten beschermd worden (denk aan voetbal, hockey, etc). Let erop dat de schoenen niet uitgerust zijn met zwarte zolen.

Makkelijk zittende kleding
Zorg voor makkelijk zittende kleding waarin leerlingen makkelijk kunnen bewegen. Denk hierbij aan een korte broek met een shirt met kort mouwen of een turnpakje.

Lange haren vast – strakke hoofddoek
Bij de meisjes of jongens met lange haren, is het belangrijk de haren vast te doen tijdens de gymles.
Meisjes die een hoofddoek dragen, moeten tijdens de gymles een strakke (sport)hoofddoek dragen.

Geen sieraden om
Het dragen van sieraden tijdens de gymlessen kan erg gevaarlijk zijn. Bovendien is het zonde als sieraden verloren gaan tijdens de gymles. Daarom mogen er geen sieraden worden gedragen.

Deodorant
In groep 7 en 8 gebruiken sommige leerlingen deodorant. Dit mag, maar alleen in de vorm van een roller. Sprays zijn niet toegestaan.

Informatie voor nieuwe ouders

Bent u benieuwd naar onze school? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Locatie Batenstein Op basis van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is er in schooljaar 2023-2024 geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 1, 2, 4 en 8.
In de groepen 3, 6 en 7 is alleen plaats wanneer er geen extra ondersteuning nodig is.  Voor het schooljaar 2024-2025 is er geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 3, 4, 5 en 8.

Locatie Havixhorst Op basis van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is er in schooljaar 2023-2024 geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 2/3,  6/7 en 8.
In groep 4/5  is alleen plaats wanneer geen extra ondersteuning nodig is. Bij de Haviken is zeer beperkt ruimte.
Voor het schooljaar 2024-2025 is er geen ruimte voor zij-instroom in de groepen 3-4 en 7-8.  In groep 5-6 is alleen plaats als er geen extra ondersteuning nodig is.