Groep 4/5 Havixhorst

Juf Tamara

Je kunt onze juf mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.


Welkom op de pagina van groep 4/5!
Op deze pagina worden het komende schooljaar diverse stukjes en foto’s  geplaatst over diverse leuke en bijzondere dingen die ons te wachten staan


Sinterklaas
Op dinsdag 5 december was het dan eindelijk zover: Sinterklaasfeest! Ook dit jaar was de Sint ons niet vergeten. Nadat alle pieten hun pietendiploma in de gymzaal aan de Batenstein hadden behaald, konden we met een gerust hart teruglopen naar de Havixhorst. Eenmaal aangekomen hebben we even lekker buiten gespeeld, waarna het tijd was voor limonade en wat lekkers. Vervolgens hebben de kinderen lekker gespeeld tot het grote moment daar was: Sint en zijn pieten kwamen een bezoekje brengen aan de groepen 3 en 4. Gelukkig heeft Sint zijn grote boek weer kunnen vullen met alle informatie die wij voor hem op hadden geschreven in het kleine ‘grote’ boek (het boek is tijdens de reis naar Nederland in het water beland, waardoor alles wat er in stond niet meer te lezen was). Hij wist over elk kind wel iets te vertellen. Ook hebben wij Sint en de pieten laten zien wat een Just Dance is. De pieten hebben zelfs meegedaan tijdens een kleine demonstratie door de kinderen. Als afsluiting van de dag kreeg elk kind een mooi kado. Het was weer een geslaagde dag!

Dank aan alle ouders voor de hulp!

Meer foto’s van deze feestelijke dag zijn te vinden in het fotoalbum!


Gastles ‘Plastic Soup’
Op donderdag 12 oktober hebben de kanjers uit groep 4/5 een gastles gehad over ‘Plastic Soup’. Momenteel organiseert Supermarktketen ‘Hoogvliet’ een spaaractie omtrent zeedieren en hoopt hiermee aandacht te trekken voor de aanzienlijke hoeveelheid plastic (en andere troep) die in onze wateren worden gegooid.

Meester Tim de Rooij (organisatie Plastic Soup) kwam bij ons in de klas zijn een gastles geven en heeft de kinderen geboeid met zijn verhaal en de bijbehorende plaatjes en filmpjes. De kinderen hebben genoten van de les en zijn weer een stuk wijzer geworden over het feit dat plastic echt in de afvalbak gegooid moet worden en niet op straat of in het water!


Gruwelijk eng!
Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek 2017 gestart. Afgelopen vrijdag 13 oktober hebben we het kinderboekenfeest met de hele school afgesloten. De afgelopen twee weken zijn we in groep 4/5 druk bezig geweest met het thema ‘Gruwelijk eng’. Op de dag van de opening mochten de kinderen verkleed komen met als resultaat ‘een gruwelijk enge groep 4/5’. Tijdens de opening hebben we het dansje van Kinderen voor Kinderen gedanst en zijn vervolgens in de klas nog even verder gegaan. Een aantal kinderen hadden een spannend/griezelig plaatje meegenomen. Deze hebben we met elkaar besproken. We hebben het daarbij gehad over dingen waar je bang voor kunt zijn of juist niet. Vervolgens mochten de kinderen drie nieuwe voorleesboeken voor in de klas uitpakken. Ook hadden een aantal kinderen zelf een griezelboek meegenomen. Deze hebben de afgelopen twee weken op de thematafel gestaan. De kinderen mochten hier boeken van pakken en er lekker uit lezen. Veel kinderen kozen hiervoor. Een groot succes!

Tijdens handvaardigheid zijn we bezig met een knutselcircuit. Deze duurt drie weken. De groep is verdeeld in drie kleinere groepen, waarbij elke groep een andere knutsel maakt. Elke week draait elke groep een knutsel door, tot uiteindelijk iedereen alle drie de knutsels heeft gemaakt. De knutsels zijn zowel in de gang bij de onderbouw als in de klas te bewonderen. Ook hebben de kinderen een mooie griezeltekening gemaakt. Groep 5 heeft ook nog een griezelverhaal geschreven. De kinderen hebben hier stuk voor stuk ontzettend hun best op gedaan! Afgelopen vrijdag zijn de winnaars van de gouden en zilveren griffels en penselen bekend gemaakt. Ook hebben we nogmaals met elkaar gedanst en hier uiteindelijk de Kinderboekenweek mee afgesloten. Het was een griezellige Kinderboekenweek!


Start Kinderboekenweek 2017
Ook op OBS De Hobbitburcht hebben wij op woensdag 4 oktober de Kinderboekenweek grrrrrrriezelig geopend. Het thema dit jaar is ‘Gruwelijk Eng’ en dat is in school ook wel te zien. De kinderen mochten deze dag verkleed naar school komen en ook de juffen zagen er behoorlijk griezelig uit (griezeliger dan normaal😉).

Aan het begin van de ochtend hebben wij met alle klassen het dansje van Kinderen voor kinderen gedaan in de aula. Daarna hebben we wat grrrrrrrriezelige plaatjes (meegenomen door de kinderen) bekeken en besproken en tot slot heeft de juf nog voorgelezen uit haar nieuwe voorleesboek: Dolfje Weerwolfje – Griezelwielen. De komende week gaan de kinderen aan de slag met het tekenen van een gruwelijk enge tekening (groep 4 en 5) en het schrijven van een spannend verhaal (groep 5). Op vrijdag 13 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek af en zullen de winnaars van de mooiste tekening en het mooiste verhaal beloond worden met een gouden griffel!


Coole start
Op maandag 21 augustus was het dan eindelijk zover: de start van het nieuwe schooljaar. Om dat te vieren zijn ook alle kinderen uit groep 4-5 dit jaar weer getrakteerd op een heerlijk schep ijsje! We hebben er weer van genoten. Dank aan de OR voor deze COOLE START namens alle kinderen uit groep 4-5!


Wat doen wij zoal in groep 4/5?
Veel nieuwe dingen leren, is natuurlijk een belangrijk ding, maar nog veel belangrijker is dat we er dit jaar weer een gezellige tijd van gaan maken met elkaar. Best wel een beetje spannend, want zowel groep 4 als groep 5 heeft nog niet eerder met een andere groep samen in één klas gezeten. Een combinatiegroep betekent dat je veel van elkaar kunt leren, maar ook dat je goed zelfstandig moet kunnen werken als de juf met de andere groep bezig is.

Beide groepen gaan in de ochtend aan de slag met de vakken taal, rekenen en spelling. Daarbij wordt er ook extra aandacht besteed aan de leesontwikkeling en het automatiseren van de keersommen. Groep 4 zal voor het eerst gaan werken met keersommen. Zij automatiseren dit schooljaar de tafels 1 t/m 5 en de tafel van 10. De kinderen uit groep 5 kennen deze tafels al (bijna) en gaan aan de slag met de tafels van 6 t/m 9.

Juf Amna (onderwijsassistente) zal twee keer in de week drie kwartier in de klas aanwezig zijn om te ondersteunen. Een paar extra handen is altijd fijn in een combinatiegroep! Verder zal meester Joey (2e jaars studente onderwijsassistent) vanaf de tweede schoolweek bij ons in de klas komen. Hij zal met kleine groepjes kinderen buiten de klas werken. Ook zal juf Mirjam (onderwijsassistent) zo nu en dan buiten de klas gaan werken met een aantal kinderen.

Wat voor beide groepen nieuw zal zijn, is de weektaak. Zowel groep 4 als groep 5 zal aan het begin van elke nieuwe schoolweek een weektaak krijgen. Hierop staat wat er per dag gedaan moet worden en wat er zelf ingepland mag worden. Op die manier ontwikkelen de kinderen een stukje zelfstandigheid en leren zij ook al om zelf iets in te plannen. Een fijne bijkomstigheid van de weektaak is dat de kinderen altijd iets te doen hebben, ook als de juf even bij de andere groep is.

In de middag zullen de kinderen uit groep 5 samengevoegd worden met de kinderen uit de andere groepen 5 (groep 5/6 en de dolfijnen). Zij hebben dan les van juf Janet en juf Aranka. Groep 4 blijft in de middag bij mij. Op maandag en vrijdag zullen de kinderen uit groep 3 (dit gaat om vier leerlingen) bij ons aansluiten.

Mocht u vragen hebben, loop dan gerust na schooltijd even binnen of maak via de mail een afspraak.

Tot ziens op school!
Juf Tamara Göbel