Groep 3 Batenstein

Kim vd Nat Leonieke
juf Kim juf Leonieke

Je kunt de juffen mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.


Estafette
Letters verzamelen met je groep en vervolgens woorden met stoepkrijt op het plein schrijven.
Wat een lol!


Start nieuwe schooljaar – september 2017
Hallo allemaal, welkom op de pagina van groep 3. Het schooljaar is net weer begonnen en we vinden het wel een beetje spannend om naar groep 3 te gaan. We hebben 24 kindjes in de klas en we hebben 2 juffen. Juf Kim en juf Leonieke.

Juf Kim heeft ons tijdens onze wenmomenten verteld wat we dit jaar allemaal gaan leren. Wow! We gaan rekenen, leren lezen, schrijven. Maar natuurlijk ook veel knutselen, praktische verkeersles, muziek, toneelspelen en nog veel meer. Ook krijgen we weer schaakles van meester Robert en we mogen vanaf nu gymmen in de grote gymzaal met juf Fleur. U begrijpt dat we heel erg veel te doen hebben, dus we gaan weer snel aan het werk. Tot ziens!


Dit prachtige filmpje is gemaakt door Denley uit groep 3, schooljaar 2016-2017.

Schaapscheerdersfeest op de kinderboerderij 
Op woensdag 24 mei is groep 3 van de Batenstein naar de kinderboerderij gewandeld. Daar werden schapen geschoren, zodat ze het in de zomer niet te warm zullen hebben. We hoorden een leuk verhaal van een jongetje (die óók Pelle heette) dat nieuwe kleren nodig had en die werden van wol gemaakt. Een boerin vertelde hoe lang een schapenmoeder (dat heet een ‘ooi’) in verwachting is en hoe ze haar lammetje herkent. We mochten dat kleine beestje allemaal aaien!

Buiten zagen we hoe je met een spinnewiel van een schapenvacht wol maakt en wat je met wol kunt maken. We leerden dat de boer zélf zijn schapen scheert en zagen dat het voor een schaap best spannend is, zo’n scheerbeurt.

En oh ja, we gingen ook nog kaas proeven: gemaakt van geitenmelk, schapenmelk en koeienmelk. Die laatste vonden we toch wel het lekkerst. Bijna iedereen deed mee met proeven: echt dapper!

Drie moeders zijn met ons mee geweest en hebben ervoor gezorgd dat we allemaal weer veilig terugkwamen op school. Wel een beetje laat, maar daarna hadden we een lang weekend vrij!


Mini-kunstmuseum
De kinderen hebben een thematafel ontworpen rondom het onderwerp kunst. Hierbij hebben ze ook hun eigen mini-kunstmuseum gemaakt. Er is gezamenlijk gewerkt aan een groot doek en er is een kunstwerk uitgekomen waar we erg trots op zijn.

Meer foto’s zijn te vinden in ons fotoalbum.

Buiten
Het mooie weer is weer in het land, dus daar maken we graag gebruik van. Wij oefenen dictees op het plein, getallenlijnen, sprongen van 10 en nog veel meer. We kunnen veel van elkaar leren, dus samen met een maatje gaan we aan de slag. Dicteren, oefenen, controleren, samenwerken etc.
Een leuke afwisseling van de les.

Tijdens het schrijven in het circuit werken we met verschillende materialen. Klei, toverzand, waterpennen. Zo oefenen we alle lettervormen. Binnenkort mogen we aan elkaar gaan schrijven, spannend!!


Koek
Het is ondertussen traditie. Het bakken van koekjes zodra we het woordje KOEK hebben geleerd van onze juf. De bovenbouw kinderen herinneren het zich nog goed. Dus ook wij hebben onze bakmutsen opgezet en hebben heerlijke koekjes gebakken (en vooral ook heel erg veel 😉). Een mooi doosje mocht natuurlijk niet ontbreken. Thuis en op school hebben wij heerlijk gesmuld!


Stripverhaal maken
Wij, de kinderen van groep 3 zijn graag creatief bezig. Ook samenwerken doen we graag. Dus spontaan kwam het idee om zelf een stripverhaal te maken. Dat is nog best moeilijk. Een goede verhaallijn bedenken, samen overleggen.  Tekst- en denkbalonnetjes maken en de strip netjes afronden.
De juf heeft ons alle vrijheid gegeven en we hebben er iets moois van gemaakt.  Wat zijn we trots (en de juf ook) op onze mooie stripverhalen. Je kunt ze bewonderen bij onze klas, want ze hangen tentoongesteld. Veel kijkplezier!


Herfst
De blaadjes beginnen te verkleuren en ze dwarrelen naar beneden. De herfst is begonnen. Ook in groep 3 toveren we alles om in herfstsfeer. We maken mooie bomen, schattige egeltjes en hebben een gezellige herfsttafel.

Wat een mooie kleuren allemaal.

Liedje:img-20161112-wa0002

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Duizend kilo bladeren op een hoop
Zakken vol met wind
Ja m’n kind
‘k Weet niet of jij dat aardig vindt

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Paddenstoelen, honderd op een hoop
‘k Zet ze voor je neer
Heus meneer
Dat doe ik alle jaren weer

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Dikke grijze wolken op een hoop
Alles in de stad
Gooi ik nat
Koop je van mij zo’n regenblad

img-20161112-wa0003 img-20161112-wa0004


Kinderboekenweek
De afgelopen twee weken stonden in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was ‘Voor altijd jong’.

De Kinderen voor Kinderen dans ‘Voor altijd jong’ hebben wij geleerd van onze gymjuf Fleur. Wat een leuk dansje. Onze juf (Kim) vond het best lastig. 😉 Ze kon wel een beetje hulp van ons gebruiken.

Wij hebben ook aan onze opa’s en oma’s gevraagd of ze in onze klas wilden voorlezen. De opa van Tristan, oma van Lucas, oma van Eva en de oma van Jelle hebben een leuk verhaal uitgezocht en we hebben ademloos geluisterd. We zijn heel erg blij met zulke lieve opa’s en oma’s. Nogmaals bedankt!

Bovendien hebben we allemaal een mooie tekening gemaakt over het thema. Onze tekeningen zijn door de kinderen van groep 4 beoordeeld en onze winnaars zie je op de foto. De Gouden Penseel is gewonnen door Denley. De vier Zilveren Penselen zijn gewonnen door Lara, Roos, Eveline en Tessa.

img-20161026-wa0000


Oktober 2016
We zijn nu een paar weekjes bezig en wow, wat leren wij veel in groep 3! We moeten heel erg hard werken, maar we gaan met heel veel plezier naar school. Lezen, rekenen en schrijven zijn allemaal nieuw voor ons. De nieuwe boekjes en schriften zien er ook heel erg mooi uit.

We waren een beetje bang dat we niet meer konden spelen, maar gelukkig kunnen wij in het circuit ook op de computer, spelen in de speelhoek en lekker bouwen met de Kapla of K’nex.

Knutselen en tekenen doen we ook graag. We zijn al mooie dingen aan het maken voor de herfst. Binnenkort kunt u daar meer over lezen.

Dit was even een korte kennismaking met ons. Tot snel!

img-20161025-wa0001 img-20161025-wa0002 img-20161025-wa0000