Groep 1/2B Batenstein

Dewi Len
juf Dewi juf Len

Je kunt onze juffen mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.

Thema huisdieren – september 2017
In de tweede week na de zomervakantie zijn we gestart met het thema huisdieren.

Hierbij hebben we spelletjes gedaan in de kring die te maken hebben met huisdieren. Zo hebben we  gerekend met hondenbrokjes, knuffels gesorteerd, liedjes geleerd en natuurlijk veel mooie prentenboeken gelezen. Ook hebben we  nieuwe letters geleerd;  de h van hond/huisdier, de k van  kat/konijn en de v van vissen.

We hebben in de klas een heuse dierenartspraktijk geopend. De kinderen hebben hier een hoop verschillende (knuffel)dieren weer beter kunnen maken.

De kinderen hebben verschillende werkjes gemaakt die te maken hebben met huisdieren. Zij hebben een hondje geplakt, een konijntje gemaakt van klei, een mooie collage van verschillende huisdieren gemaakt en er zijn prachtige verftekeningen gemaakt.

Ook hebben we tijdens het werken aan het thema huisdieren verschillende bezoekjes gehad in de klas. We hebben kennis gemaakt met het hondje van Ryan, de kat van juf Len en we hebben een dierenartsassistente op bezoek gehad die ons alles kwam vertellen over het werk van een dierenarts.

s  
Het nieuwe schooljaar is begonnen – september 2017
We hadden weer een ‘coole start’ met een heerlijk ijsje op de eerste schooldag. Momenteel hebben we 23 kinderen in de groep en in september komen daar nog twee kinderen bij. Deze 25 kleuters houden we tot en met december, daarna komen er weer nieuwe kinderen bij.

De eerste schoolweek hebben we gebruikt om weer even aan elkaar te wennen en we hebben een leuke verjaardagskalender gemaakt. Op de foto’s laten de kinderen trots met hun hand zien hoe oud ze dit schooljaar worden.

Momenteel werken we over huisdieren. Dit doen we tot en met 22 september. Er zal een echte dierenarts in onze groep komen vertellen over haar werk en de vragen van de kinderen beantwoorden.

De letters die we in de lettermuur behandelen zijn: de h van huisdier, de k van kat en de v van vis.Mei 2017 – Kikkerfeest
Op vrijdag 19 mei was het zover: eindelijk vierden we met beide kleutergroepen ons ‘Kikkerfeest’. We deden dit halverwege ons project over de verhalen van Kikker van Max Velthuijs. De hele ochtend hebben we allerlei spelletjes gedaan zoals: wie springt zo ver als een kikker?, lopen met zwemflippers als een kikker, schatgraven zoals kikker deed in een van de verhalen, stoelendans en nog veel meer……

Natuurlijk zagen we er ook uit als een kikker. Groene kleding aan, kikkermuts en groen geschminkt als een kikker. Het was een zeer geslaagde ochtend!