Groep 1/2 Havixhorst

 img_3358-marije  
Juf Marije       Juf Melissa

Je kunt onze juffen mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.

 

Welkom in groep 1/2 – september 2017
Na een mooie zomervakantie zijn wij weer gestart met een nieuw schooljaar. We gaan weer veel leren en fijn met elkaar spelen. De Kinderen van vorig jaar zijn nu de oudsten van de klas en we verwelkomen weer nieuwe kinderen.

Onze groep bestaat op dit moment uit 23 kinderen. Op de dagen dat groep 3 erbij komt, zitten we op 27 kinderen. Ons thema de eerste weken is: huisdieren. Rond de Kinderboekenweek (begin oktober) beginnen wij met het thema griezelen. We werken binnen de thema’s met verschillende materialen. Ontwikkelingsmateriaal, maar ook bijvoorbeeld de iPad. We maken werkjes die bij het thema passen. Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom is er in de kleutergroep ook voldoende tijd om te spelen, zowel binnen in de verschillende hoeken als buiten op het plein.

Spelenderwijs worden er cijfers en letters geleerd en ook zelfs al Engels. Door liedjes, versjes, prentenboeken, een handpop en spelletjes leren de kinderen al veel nieuwe (Engelse) woorden.

Op maandag en dinsdag is juf Melissa in de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marije.

We gaan er met elkaar een fijn schooljaar van maken!