Groep 1/2A Batenstein

Jacqueline Janneke
juf Jacqueline juf Janneke

Je kunt onze juffen mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.

Hallo, wij zijn groep 1/2A – september 2017

Na een Coole start in de vorm van een ijsje (verzorgd door de OR), zijn we alweer twee weken heerlijk aan het spelen en werken rond het thema ‘huisdieren’.

We hebben een dierenartspraktijk in de klas waar we onze knuffelhonden, knuffelpoezen, hamsters en konijnen kunnen laten verzorgen en beter maken. Veel knuffels zijn na een dag alweer helemaal opgelapt en kunnen weer lekker naar huis. Anderen moeten een paar nachtjes blijven slapen.

We leren een heleboel over huisdieren. Bijvoorbeeld over de verzorging, wat ze eten en dat er heel veel verschillende soorten en rassen zijn.

Birk heeft zijn cavia meegenomen naar school en hierover vertelt en we krijgen ook nog bezoek van Splinter, de hond van Corné. De guppen van Shane komen een paar weken logeren ,dus die kunnen we goed bestuderen de komende tijd. Shane heeft ook nog twee soorten wandelende bladeren meegenomen en die hebben eitjes gelegd. We kijken elke dag of ze al zijn uitgekomen. Heel spannend is dat!

We doen elke dag een heleboel leuke dingen op school, spelen en werken heerlijk en hebben veel plezier. Als we 100 dagen naar school zijn geweest, vieren we een feestje waarin het getal 100 centraal staat. Dan blazen we 100 kaarsjes uit, roepen we 100 keer hoera, hangen we 100 vlaggen op en eten 100 snoepjes. Daar kijken we erg naar uit en als het zover is, kunt u zien en lezen hoe het is geweest op deze groepspagina.


Schooljaar 2016-2017


April 2017 – vossenjacht tijdens het lentefeest
Hoogtepunt van het lentefeest op woensdag 6 april was weer de vossenjacht! In groepjes gingen de kleuters de wijk in op zoek naar de vossen. Wat waren er weer prachtige exemplaren te vinden! Patatzakken, zwervers, ninja’s…. De kinderen hebben genoten van deze zonnige zoektocht en hebben ook nog een heleboel lentebloemen en bloesembomen gezien. Terug in de klas bleek de paashaas langs te zijn geweest. Er schijnt nog steeds ergens 1 ei verstopt te zijn! Ouders bedankt voor jullie hulp deze ochtend!


December 2016 – kerststukjes maken
Op maandag 19 december hebben alle kinderen een kerststukje gemaakt. Wat een vrolijke en gezellige boel met deze prachtige kunstwerken! De klas is weer mooi versierd en er hangt een heerlijke dennengeur.

Kerststukjes 1-2A (1)  Kerststukjes 1-2A (2)

Kerststukjes 1-2A (3)   Kerststukjes 1-2A (4)

Kerststukjes 1-2A (5)


16 december 2016 – gym in de grote gymzaal

Op vrijdag 16 december mochten alle kleuters van de locatie Batenstein een gymles volgen in de grote gymzaal, omdat de andere klassen aan het schaatsen waren. Wat hebben de kinderen genoten en wat kunnen ze al veel: o.a. omhoog klimmen met behulp van een touw (heel erg spannend), ballen gooien in een echte basket, ballonnen hooghouden met een badmintonracket en nog veel meer. De kinderen kijken uit naar nog een gymles in de grote gymzaal.

Gym kleuters (2)

Nieuwe bouwhoek
nieuwe-bouwhoek
Sinds een paar weken hebben de kleuters een nieuwe, gemeenschappelijke bouwhoek. In de gang bij de kleuters staan twee kasten vol met blokken. Ook staat er een set opdrachtkaarten bij. Hiervan kunnen de kleuters een gebouw nabouwen of ze maken zelf een mooie creatie. De kinderen van groep 1/2A en groep 1/2B kunnen nu samen op de gang in de bouwhoek spelen. Deze nieuwe bouwhoek hebben wij te danken aan de OR, heel erg bedankt hiervoor!

9 september 2016 – thema dinosaurussen
Inmiddels zijn de kleuters alweer drie weken hard aan het werk. En wat hebben ze een hoop gedaan en geleerd! We startten de eerste maandag met een ‘coole start’. Er werd een lekker ijsje getrakteerd door de OR. We sloten deze eerste warme week af met een ‘verkoelende duik’.  De kinderen hebben genoten van het mooie weer en het nat maken van elkaar en de juf.

In de tweede schoolweek zijn de kleuters gestart met het thema: dinosaurussen. In de klas lag er een heus dinosaurus-ei. Aan het eind van de middag was het ei echter opengebroken en gingen de kinderen opzoek naar de dino-baby. ‘Zou het om een planteneter of een vleeseter gaan?’, ‘Hoe groot zou deze dinosaurus zijn?’, ‘Kan dit eigenlijk wel juf, want dinosaurussen zijn toch uitgestorven?’. Al deze vragen zijn of worden de komende weken beantwoord.
september-2016-1  september-2016-3

september-2016-3 september-2016-1 september-2016-2

Augustus 2016
Op 22 augustus start het nieuwe schooljaar. Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer van alles beleven met elkaar. Op deze pagina doen we hier regelmatig verslag van. Neem dus af en toe een kijkje op onze groepspagina!