HB-groep de Haviken


Afbeelding 090 (1)
Juf Fieke Meester Hans

Je kunt onze juf en meester mailen door op hun naam te klikken.

Afbeelding Haviken gemaakt door Yvonne Windhorst – Illustratie en zo.


Bestanden 2018-2019

Presentaties Haviken 2018-2019

Voorlichtingsactiviteiten VO scholen 2018-2019 definitief


Welkom bij de Haviken 2018-2019

We starten dit schooljaar met 19 kinderen in groep 7 en 8 HB. Op maandag t/m donderdag staat juf Fieke voor de groep en op vrijdag zal meester Hans ons komen versterken. In de ochtend werken we aan taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen. Daarnaast gaan we aan de slag met projecten zoals mummies, 3d printen en constructies. Voor de vakken taal en rekenen maken we ‘vooraf toetsen’ om te kijken wat de kinderen al beheersen en waar nog extra oefening en instructie voor nodig is. Daarnaast werken we aan vaardigheden tijdens de projecten.  

In de middagen werken we aan de zaakvakken: aardrijkskunde, topografie, natuur, Engels, geschiedenis en burgerzaken. Tijdens burgerzaken komt godsdienst, mediawijsheid en staatsinrichting aan bod. Gym is op de maandag- en donderdagmiddag. Daarnaast zal werken met de kleuters op de dinsdag op het programma staan. Zo gaan we kleuterlezen en schaken met de kleuters. Het schaken zal dit jaar in elke groep op het programma staan door middel van het digitale programma Chessity.

 


Bestanden 2017-2018

Presentatierooster 2017-2018

Algemene info en paklijst kamp 2017

Proefje van de week 2017 Haviken

Spreekbeurt 17-18 Blad voor leerling PDF

Werkstuk blad voor leerling

Boekenverslag Haviken verplichte literatuur

Stappenplan Agenda gebruik Haviken


Interessant leesvoer voor ouders:

Slim maar… – Peg Dawson & Richard Guare Help kinderen hun talenten benutten door hun executieve functies te versterken.

Hartstikke Hoogbegaafd – Loes van der List & Floor Raeijmaekers Geschreven door moeder en dochter (zelf hoogbegaafd), ook leuk voor kinderen om te lezen.

Gedrag in uitvoering – Diana Smidts & Mariëtte Huizinga Om in het dagelijks leven zelfstandig en efficiënt te kunnen functioneren, moeten we ons gedrag in goede banen leiden.


Schooljaar 2017-2018
Op maandag t/m donderdag staat juf Fieke voor de groep en op vrijdag juf Kim. Groep 7 krijgt in de middag les van juf Judith of juf Yildiz. Groep 8 heeft in de middag les van juf Fieke of juf Kim.

Dit jaar tellen de Haviken 20 leerlingen; 8 in groep 7 en 12 in groep 8. In de ochtend werken we aan taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen. In de middag aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, Engels, tekenen, handvaardigheid en krijgen ze op dinsdag en vrijdag gym van vakleerkrachten Michelle en Guido.

In het presentatierooster staan alle data die voor dit jaar belangrijk zijn wat betreft presentaties en werkstukken.


Tutorschaken
Groep 7 is vorige week begonnen met schaken met de kleuters. Iedere leerling uit groep 7 schaakt op maandagmiddag een half uur met een leerling uit groep 2. De kinderen in de kleuterklas komen op een speelse manier in aanraking met het schaken. Ze leren de namen van de schaakstukken, de positie op het bord en wat de stukken doen. Over een paar maanden kunnen zij misschien al een klein potje schaken.

Voor de leerling van groep 7 is het ook nuttig. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om uit te leggen wat ieder schaakstuk doet. Als de kleuter het meer aan kan, maken ze hun les moeilijker en anders makkelijker. Ze geven complimentjes en laten de kleuter ook (wel eens) winnen, zodat het leuk blijft.


Kamp: 12 t/m 15 september 2017
Net zoals voorgaande jaren, gaan we samen met groep 8 van locatie Batenstein op kamp naar Texel. Op donderdag 31 augustus maken we kennis met elkaar.

Bovenaan (bij bestanden) vindt u de kampbrief met paklijst. Tijdens ons Warm Welkom op 5 september kunt u eventueel nog vragen stellen over het kamp.


Kleuterlezen

Groep 8 leest dit jaar voor aan de kleuters. De bovenbouwers hebben allemaal 1 of 2 kleuters aan wie ze voorlezen. We doen dit om de week. Maandag 4 september was de eerste keer en dat was best een beetje spannend.

   


ARCHIEF

Mei/Juni 2017

Samen met de Dolfijnen hebben we gewerkt aan het thema Hobbits on tour. De kinderen hebben gekozen uit 3 opdrachten: een nieuwe tekst schrijven op een liedje, een fotoreportage over muziek en culturen of een presentatie over muziekinstrumenten. Op 13 juni hebben de kinderen dit gepresenteerd aan hun ouders/familie tijdens het open podium.

https://youtu.be/7qPBclWwqz

April 2016

#Emoburcht

Wij hebben een nieuw project genaamd: #EmoBurcht. Aan het begin van het project kregen we twee bladen van de juf. Een blad met een opdracht om je eigen 10 sterren hotel te maken/ontwerpen. En een blad met de opdracht om je eigen emotie dorp te maken  (dorp waar een bepaalde emotie zwaar overheerst). Maar het was niet erg uitgebreid. Dus we kregen heel veel vrijheid van de juf. Na een beetje nadenken met zijn alle hadden we al bedacht dat we het anders gingen doen. Een groepje ging gewoon een hotel maken en het andere groepje ging een eigen provincie (#EmoBurcht)  die bestaat uit 6 gebieden. Ieder zijn eigen emotie. Een stuk gebied per persoon. Iedereen had heel veel vrijheid op een paar regels na. Nu zijn we in het laatste gedeelde van het project: we zijn samen een documentaire aan het maken. Als die klaar is gaan we hem laten zien op een tentoonstelling op 11 mei 2016

Introfilm #Emoburcht