​Groep 7/8 Havixhorst

Afbeelding 107
Juf Judith Juf Yildiz

In de ochtend staan juf Judith en juf Yildiz voor groep 7/8. Zij geven in de middag les aan groep 7. Groep 8 heeft in de middag les van juf Fieke of juf Kim.

Je kunt onze juffen mailen door op hun naam te klikken.
Kijk ook eens in ons fotoalbum door hier te klikken.


Welkom in groep 7/8
In de ochtend houden we ons bezig met lezen, rekenen, spelling, taal, begrijpend lezen en Kanjertraining. We werken met een weektaak en leren zo alvast een beetje plannen.

In de middag sluiten de Haviken bij ons aan en dan krijgen we vakken als aardrijkskunde, natuur, geschiedenis, muziek, creatief en gymles. Op maandagmiddag schaakt groep 7 met de kleuters.


Kinderboekenweek 2017


Lapbook maken
Deze week zijn de kinderen van groep 7/8 begonnen met het maken van een lapbook. In dit boek staan allemaal sommen die de kinderen willen oefenen. De komende weken werken de kinderen in dit boek en zo oefenen ze de sommen die zij willen leren.


Tutorschaken
Groep 7 is vorige week begonnen met schaken met de kleuters. Iedere leerling uit groep 7 schaakt op maandagmiddag een half uur met een leerling uit groep 2. De kinderen in de kleuterklas komen op een speelse manier in aanraking met het schaken. Ze leren de namen van de schaakstukken, de positie op het bord en wat de stukken doen. Over een paar maanden kunnen zij misschien al een klein potje schaken.

Voor de leerling van groep 7 is het ook nuttig. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om uit te leggen wat ieder schaakstuk doet. Als de kleuter het meer aan kan, maken ze hun les moeilijker en anders makkelijker. Ze geven complimentjes en laten de kleuter ook (wel eens) winnen, zodat het leuk blijft.


Kamp: 12 t/m 15 september 2017
Net zoals voorgaande jaren, gaan we samen met groep 8 van locatie Batenstein op kamp naar Texel. Op donderdag 31 augustus komt groep 8 van de Batenstein daarom vast op de Havixhorst kennismaken met groep 8.

Hieronder vindt u de kampbrief met paklijst. Tijdens ons Warm Welkom op 5 september kunt u eventueel nog vragen stellen over het kamp.
Algemene info en paklijst kamp 2017


Kleuterlezen

Groep 8 leest dit jaar voor aan de kleuters. De bovenbouwers hebben allemaal 1 of 2 kleuters aan wie ze voorlezen. We doen dit om de week. Maandag 4 september was de eerste keer en dat was best een beetje spannend.